Proizvodi

Agromonterra se bavi proizvodnjom i prodajom brašna. U zavisnosti od potreba naših partnera brašno proizvodimo pod njihovom privatnom markom, ili pod nekim od naših brendova. Ispunjavamo sve standarde u proizvodnji hrane, uključujući i sertifikate HACCP i ISO 9001.

Brašno Stari mlinar je već decenijama omiljeni izbor domaćica, još iz doba stare Jugoslavije. Ponosni smo što smo i pored dugog perioda postojanja brenda uspeli da sačuvamo kvalitet i prepoznatljivost Starog mlinara, kao i da ga adekvatno predstavimo i novim generacijama. Za proizvodnju Starog mlinara koristi se isključivo najkvalitetnija srpska pšenica, a po potrebi se uvozi i pšenica „poboljšivač“ iz Mađarske kako bi Stari mlinar održao vrhunski kvalitet u kontinuitetu, što nasi kupci umeju da cene.

  • Pšenicno brašno T-500 – Za nijansu je tamnije od brasna T-400. Struktura granulacije ga cini idelanim za pripremanje domaceg hleba, kvasnih testa, slatkih i slanih peciva. Pakuje se u vrece od 1kg, 2kg i 5kg
  • Pšenicno brašno T-400 oštro – proizvodi se iz najkvalitetnijeg dela zrna pšenice i namenjeno je za izradu domaćeg testa, kolača, raznih vrsta keksa i filova. Ime je dobilo po oštrini svojih čestica. Pakuje se u vreće od 1kg, 2kg i 5kg
  • Pšenicno brašno T-400 glatko – proizvodi se iz najkvalitetnijeg dela zrna pšenice i namenjeno je za izradu lisnatih testa, kora za pitu, gibanice i piškotnih testa. Dobilo je ime po mekoći svojih čestica. Pakuje se u vreće od 1kg, 2kg i 5kg

Naše Pivničko pšenično brašno je prepoznato i omiljeno kod naših kupaca, kako kod onih koji ga koriste za kućnu upotrebu, tako i kod velikih industrijskih potrošača poput pekara i proizvođača konditorskih proizvoda. Mlin se nalazi u mestu Pivnice, nadomak Vrbasa, po čemu je i konačan proizvod dobio ime i već decenijama je simbol kvaliteta i pouzdanosti. Sama prerada se odlikuje tzv „dugom meljavom“ koja omogućuje potpunu kontrolu prerade sirovine i kvaliteta finalnog proizvoda do najsitnijih detalja.

  • Pšenicno brašno T-500 – Za nijansu je tamnije od brasna T-400. Struktura granulacije ga cini idelanim za pripremanje domaceg hleba, kiflica i testenina. Pakuje se u vrece od 1kg, 2kg, 5kg, 10kg i 25kg.
  • Pšenicno brašno T-400 oštro – proizvodi se iz najkvalitetnijeg dela zrna pšenice i namenjeno je za pravljenje palačinki, pica testa i finih peciva. Ime je dobilo po oštrini svojih čestica. Pakuje se u vreće od 1kg, 2kg i 5kg.
  • Pšenicno brašno T-400 meko – proizvodi se iz najkvalitetnijeg dela zrna pšenice i namenjeno je za pravljenje lisnatih testa, kora za pitu i kolača i torti. Dobilo je ime po mekoći svojih čestica. Pakuje se u vreće od 1kg, 2kg, 5kg, 10kg i 25kg.

Stočno brašno – Kao nusproizvod izmeljavanja pšenice i proizvodnje pšenicnog brašna, dobija se stočno brašno. Pakuje se u džakove od 30kg